تفاوت ایزوگام BOF و BPP یکی از نکات مهمی است که در هنگام خرید ایزوگام باید به آن دقت کرد. در این مقاله قصد داریم همه نکات لازم برای شناخت این دو نوع ایزوگام و ویژگیهای هر یک را برای شما برشماریم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
ایزوگام BOF یا دمیده چیست؟
از دیدگاه نوع قیر استفاده شده در ایزوگام دو نوع کلی ایزوگام وجود دارد که یکی از آنها ایزوگام دمیده یا BOF است. در ساخت این نوع ایزوگام از مازوت یا قیر دمیده استفاده میشود.
برای تولید قیر دمیده، در آخرین مرحله از تصفیه، هوای داغ (200 تا 300 درجه سانتیگراد) به قیر داغ دمیده میشود. این باد داغ از طریق لولههای سوراخدار به محفظه حاوی قیر وارد میشود و باعث ترکیب اتمهای هیدروژن موجود در مولکولهای قیر با اکسیژن هوا میشود که موجب تشکیل مولکولهای آب شده و عمل بسپارش صورت میپذیرد.
تولید و عرضه ایزوگام دمیده به دو صورت است: ساده و دارای فویل آلومینیوم. این نوع ایزوگام برای کاربردهای رطوبتی نظیر سرویس بهداشتی، حمام، استخر و … مورد استفاده قرار میگیرد.
در هنگام نگهدای عایقهای دمیده باید دقت کرد که ایزوگام به صورت ایستاده و روی سطوح صاف و هموار چیده شوند و از نگهداری این نوع محصول در بیرون از سایه و زیر نور خورشید خودداری شود.
مزایای ایزوگام BOF
مهمترین مزایای ایزوگام BOF عبارتند از:
قیمت پایینتر: مهمترین مزیت ایزوگام های دمیده قیمت پایینتر آنها است. این نوع ایزوگام با توجه به این که از قیر خالص استفاده نمیکند از قیمت پایینتری برخوردار است.
نرمی بیشتر: این محصول دارای نرمی بیشتری نسبت به نوع دیگر است.
حساسیت دمایی کمتر: قیرهای BOF حساسیت دمایی کمتری نسبت به تغییرات دمایی دارد.
معایب ایزوگام BOF
کیفیت پایینتر: ایزوگام دمیده نسبت به ایزوگام BPP کیفیت پایین تر و طول عمر کمتری دارد.
بوی نامطبوع: ایزوگام دمیده بویی شبیه گازوئیل دارد که ممکن است برای برخی مطلوب نباشد.
کاربردهای ایزوگام BOF
ایزوگام دمیده کاربرد بسیار گستردهای دارد و برای عایقسازی استخر و همچنین پشت بام و سرویس بهداشتی و … به کار برده میشود. نوع بدون فویل آلومینیومی برای جاهایی استفاده میشود که در دیدرس نیست (مثل کف سرویس بهداشتی) و نوع روکش دار آلومینیومی یا طرحدار برای پشت بام و کف استخر و … به کار برده میشود.
ایزوگام BPP یا پلیمری چیست؟
ایزوگام پلیمری از قیر خاصل تولید میشود. قیر خالص با نام قیر 60-70 نیز شناخته میشود. با توجه به این که در ساخت این نوع ایزوگام از مواد پلیمری بیشتری استفاده میشود به ایزوگام پلیمری (برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید) شهرت یافته است.
قیر خالص از پالایش نفت خام در پالایشگاهها به دست میآید. پس از خروج بنزین، حلالهای نفتی، نفت چراغ، گازوئیل و … از نفت پالایششده، قیر باقی میماند. این قیر که در فشار هوای عادی و در گرمای حدود 380 به دست میآید قیر خالص است که به صورت جامد و نیمه جامد خواهد بود.
ایزوگام در زمان نصب بوی خوش قیر را داشته و به دلیل فاصله مولکولی میزان چسبندگی اش فوق العاده زیاد است و به همین جهت ضخامت کمتری دارند.
مزایای ایزوگام BPP
مهمترین مزایای ایزوگام BPP عبارتند از:
کیفیت و طول عمر بالا: ایزوگام پلیمری با توجه به کیفیت بالای خود طول عمر میانگین بیش از 15 سال دارد.
تحمل تغییرات دمایی: این نوع ایزوگام نسبت به تغییرات دمایی بسیار انعطافپذیر است و از سرمای 5- درجه تا گرمای 100 درجه را تحمل میکند.
وزن پایین: با توجه به این که ایزوگام پلیمری از قیر خالص ساخته میشود ضخامت و وزن کمی دارد که باعث میشود از فشار بر روی سازه محل استفاده جلوگیری شود.
چسبندگی بالاتر: فاصله مولکولی در ایزوگام پلیمری بسیار کمتر است و از این رو چسبندگی بالاتری دارد.
بوی بهتر: اگر از جمله افرادی هستید که بوی ایزوگام هم برایتان مهم است باید بگوییم که ایزوگام BPP بوی بهتری نسبت به مدل دمیده دارد.
معایب ایزوگام BPP
قیمت بالاتر: قیمت این نوع ایزوگام از نوع رقیب بالاتر است.
کاربردهای ایزوگام BPP
این نوع ایزوگام در کاربردهایی که نیاز به کیفیت بالاتر و طول عمر طولانی تر است به کار برده میشود.
تفاوت ایزوگام BOF و BPP و روش های شناخت آنها
– برای دانستن تفاوت ایزوگام BOF و BPP، کمی از قیر ایزوگام را جدا کنید و بر روی کاغذ بکشید. در قیر پلیمری رد سیاه خیلی کمتری ایجاد میشود اما در قیر دمیده جای گازوئیل روی برگه میماند. همین ویژگی باعث شده تا ایزوگامهای BOF را وکیوم کنند تا بو و رد گازوئیل در مکانهای توزیع نماند، اما ایزوگامهای BPP نیاز به وکیوم ندارند.
– رول ایزوگام را در مقابل آفتاب و خارج از سایه قرار دهید. اگر نایلون به بدنه ایزوگام بچسبد و به سختی جدا شود نشان از وجود قیر خالص در محصول است و بیانگر پلیمری بودن ایزوگام است. اما اگر نایلون به سادگی از ایزوگام جدا شد، نشانه وجود گازوئیل در ترکیب محصول است و این یعنی ایزوگام از نوع دمیده (BOF) است.
– یکی دیگر از کارهایی که برای شناخت تفاوت ایزوگام BOF و BPP می توانید انجام دهید این است که نایلون ایزوگام را جدا کرده و سعی کنید آن را از قسمت قیر تا کنید. اگر ایزوگام پلیمری باشد، تا میشود و ترک نمیخورد؛ چرا که فاصله مولکولی کمی دارد، اما ایزوگام BOF ترک خواهد خورد.
– بوی ایزوگام BPP در هنگام نصب بوی قیر میدهد اما ایزوگام دمیده در هنگام نصب بوی دود و گازوئیل میدهد. البته همان طور که گفته شد، این تفاوت بوی محصول، در زمان نگهداری محصول هم تا حدی وجود دارد.
در این مقاله تلاش کردیم همه تفاوتهای ایزوگامهای BOF (دمیده) و BPP (پلیمری) را که به صورت تجربی و بدون نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی قابل مشاهد است را برایتان تشریح کنیم.
در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری دارید و یا میخواهید سفارش خود را برای خرید این محصولات ثبت کنید کافی است با شمارههای موجود بر روی سایت تماس بگیرید تا کارشناسان ما در کوتاهترین زمان ممکن اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهند.