امروزه با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ایزوگام، یک عایق رطوبتی جدید تولید شده که ایزوگام مایع نامیده میشود. این محصول پیشرفته و با کیفیت انواع مختلف و کاربردهای مختلفی دارد و تا حد بسیار زیادی توانسته است پاسخگوی نیاز افراد به عایقبندی ساختمانها و پیشگیری از ورود رطوبت به آنها باشد. ما در این مطلب به بررسی این نوع ایزوگام پرداختهایم تا بتوانید با آگاهی کامل نسبت به انتخاب آن اقدام کنید. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
معرفی ایزوگام مایع
ایزوگام مایع که با نام ایزوگام سرد قیر پلیمری نیز شناخته میشود نوعی از عایقهای ضد رطوبت است که برای عایق کاری سطوح مختلف استفاده میشود. امروزه افراد زیادی برای عایق کاری سطوح از ایزوگام مایع به جای ایزوگام جامد استفاده میکنند و این نوع ایزوگام از محبوبیت خاصی برخوردار است و مصرف کنندگان زیادی دارد.
این نوع ایزوگام بر پایهی قیر امولسیونی اصلاح شده با رزینهای امولسیونی منعطف، فیلرهای معدنی و مصنوعی و الیاف پلی پروپیلن (سفارشی) تولید شده و موجب آببندی کردن صددرصد سطوح میشود. ایزوگام مایع بر روی سیمان نصب میشود و قابلیت اجرای لایههای بعدی بر روی آن و امکان تردد را نیز دارد.
درواقع، این نوع عایقهای مایع که از مواد معدنی و شیمیایی بر پایه آب تشکیل شده اند، در دو نوع بیرنگ و رنگ دار تولید میشوند و رنگهای مختلفی را نیز به خوبی به خود میگیرند. جنس ایزوگامهای مایع بیرنگ و رنگ دار تفاوت چندانی با هم ندارد و تفاوت اصلی آنها در این است که ایزوگام بیرنگ یک مادهی شیمیایی را نسبت به مواد تشکیل دهنده ایزوگام رنگ دار ندارد.
این نوع ایزوگام در دمای ۴۰-۱۳۰ درجه فارنهایت قابل استفاده است و با توجه به بارندگی زیاد و رطوبت بالا در مناطق شمالی بیشترین نصب آن در شمال کشور میباشد.
مزایای این نوع ایزوگام
ایزوگامهای مایع از مزایای ویژهای برخورد هستند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
– دارای خاصیت ضد آب هستند و آب را جذب نمیکنند.
– دارای انعطافپذیری و کشسانی بسیار بالایی هستند. بنابراین میتوانند از ایجاد ترکهای ساختمانی جلوگیری کنند.
– نصب سریع و آسانی دارند.
– در برابر اشعهی فرابنفش مقاومت بالایی دارند.
– دارای قابلیت پوشش یکپارچه و بدون درز هستند.
– در برابر حرارت و گرما مقاوم هستند.
– در برابر مواد اسیدی و قلیایی، سولفاتها و کلرایدها مقاوم هستند.
– مناسب با وضعیت جوی مختلف تولید شده اند.
– دارای مقاومت زیادی در برابر عوامل جوی هستند.
– دوام و طول عمر مفید بالایی دارند.
– در برابر آسیبهای فیزیکی جزئی قابلیت خود ترمیمی دارند.
– دارای قابلیت چسبندگی بسیار زیاد به اغلب مصالح ساختمانی هستند.
– از نظر اقتصادی به صرفه میباشند.
– نسبت به ایزوگام جامد قیمت مناسبتری دارند.
مشخصات فنی ایزوگام مایع
مشخصات فنی ایزوگام مایع به صورت زیر میباشد:
– این نوع ایزوگام از نظر ظاهری به صورت مایع ویسکوز سیاه میباشد.
– به صورت سطلهای ۵.۱۰ و ۲۰ لیتری بستهبندی میشود.
– میزان مصرف ایزوگام مایع ۲-۳ کیلوگرم بر متر مربع است.
– نسبت مخلوط این نوع ایزوگام آماده به مصرف است.
– مقاومت آن در برابر شوکهای حرارتی ۲۰- تا ۷۰+ درجه سلسیوس میباشد.
– ضخامت اجزای آن ۲-۳ میلی متر است.
– در برابر شوکهای حرارتی مقاومت فوق العادهای دارد.
– استفاده از رنگ رفلکس آلومینیومی در تولید آن برای تردد و بازتاب خورشید الزامی میباشد.
عوامل مؤثر بر کیفیت این نوع ایزوگام
یکی از موارد مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که کیفیت مواد اولیه به ویژه قیر صنعتی و پلی استر تأثیر زیادی بر کیفیت ایزوگام مایع دارد. درواقع، کیفیت ایزوگام مایع ارتباط مستقیمی با طول عمر مفید آن و میزان محافظت از مکان نصب در برابر رطوبت و حتی نور خورشید دارد و هر چقدر کیفیت آن بالاتر باشد عملکرد بهتری خواهد داشت.
وزن ایزوگام مایع نیز از عوامل تأثیرگذار بر روی کیفیت ایزوگام مایع است. وزن ایزوگامهای مایع باکیفیت نباید بیشتر از ۴۰ کیلوگرم باشد.
مقایسه با سایر ایزوگامها
یکی از ویژگیهای خاص ایزوگام مایع، چسبندگی بسیار زیاد آن است که باعث شده طول عمر طولانیتری نسبت به سایر ایزوگامها و عایقها داشته باشد. چسبندگی زیاد این نوع ایزوگامها به شکلی است که در مدت زمان طولانی هم آسیب نمیبیند.
مایع بودن این نوع ایزوگام نیز از دیگر تفاتهای آن با انواع دیگر ایزوگام است و این ویژگی آن باعث میشود تمامی درزها و محلهای نفوذ آب و رطوبت را به خوبی پوشش دهد. همچنین، این خاصیت باعث میشود که بتواند با انواع رنگها ترکیب شود و برای سطوح مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.
این نوع ایزوگام نسبت به ایزوگامهای دیگر جلوهی زیباتری دارد و برای مکانهایی که به زیبایی بیشتری نیاز دارند مناسبتر است.
قیمت ایزوگام مایع
قیمت ایزوگام مایع بر اساس کیفیت و وزن این محصول تعیین میشود. با توجه به اینکه کیفیت این نوع ایزوگام از ایزوگام جامد بیشتر است، قیمت آن نیز نیز بالاتر است. این نوع ایزوگام معمولاً برای عایق کاری پشت بام مورد استفاده قرار میگیرد. لازم به ذکر است استفاده از این نوع ایزوگام برای سطوح ناهموار پشت بامها ممکن است هزینه بر باشد و گران تمام شود، اما با توجه به مزایای بیسار زیاد این محصول استفاده از آن را توصیه میکنیم.
کشور ایران با داشتن منابع نفتی زیاد قابلیت تولید انواع ایزوگام و عایق رطوبتی را دارد و از آنجایی که تولید ایزوگام مایع درجه یک به استفاده از مواد اولیهی درجه یک نیاز دارد، کشورمان در زمینهی تولید مواد اولیهی مرغوب میتواند پاسخگوی این نیاز باشد و حتی با تولید محصولات با کیفیت میتوانیم آنها را به کشورهای دیگر صادر کنیم.
توجه داشته باشید که ویژگیهای خاص ایزوگام مایع موجب شده است برای استفاده در مناطق مرطوب و با بارندگی زیاد پتانسیل بالای داشته باشد. بنابراین این نوع ایزوگام در مناطق شمالی کشورمان بازار خوبی دارد و تولیدکنندگان میتواند با توجه بیشتر به این مناطق درآمد خوبی کسب کنند. علاوه بر این سعی کنند در این زمینه تبلیغات خوبی داشته باشند تا ضمن آشنایی بیشتر مردم مناطق شمالی کشورمان و دیگر مناطق بتوانند نیاز آنها به داشتن ایزوگام مرغوب را پاسخگو باشند.
جزئیات نصب ایزوگام مایع
روش نصب انواع ایزوگام از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید با دقت و توسط افراد ماهر و متخصص انجام شود. در خصوص نصب ایزوگام مایع نیز لازم است حتما از افراد متخصص کمک بگیرید. برای نصب این نوع ایزوگام مهمترین موضوع، زیرسازی درست این محصول است. برای زیرسازی ایزوگام قبل از هر کار دیگری میبایست محل نصب را از گرد و خاک و پسماندهای اضافی شست و کاملاً تمیز کرد.
علاوه بر این، زیرسازی باید کاملاً مقاوم و محکم باشد تا بتواند طی سالهای طولانی استفاده از ایزوگام نگهداری کند. سطح زیر این ایزوگامها رو باید از سیمان با ضخامت سه سانتی متر و در سه لایه با شیب دو درصد ساخت. در مرحلهی زیرسازی ایزوگام پرکردن ترکهای ریز و درشت اهمیت زیادی دارد. سطوحی که زاویهی ۹۰ درجه دارند باید با سیمان یا با پرایمر عایق درزگیری و فیله شوند.
نکتهای که حتماً باید در نظر داشته باشید این است که سطح زیر ایزوگامهای مایع باید کاملاً خشک باشد. و برای نصب ایزوگام مایع لازم است توجه داشته باشید که قبل از اجرای آن حتماً باید از پرایمر عایق رطوبتی استفاده کنید. قیمت پرایمر ایزوگام مایع ممکن است گران باشد، اما به صرفه است، چون با نصب این نوع ایزوگام تا سالیان سال میتوانید از ساختمانهایتان در برابر نفوذ رطوبت جلوگیری کنید.